Mit første strikkeprojekt // Nemt patentstrikket pandebånd

Jeg startede med at kaste mig ud i strik, fordi nogle af mine gode kollegaer inviterede mig til en hyggelig strikkeaften. Indtil da havde strik ikke sagt mig noget. Min kyndige strikkevejleder hedder Marie – og det er hende jeg kan takke for at være blevet bidt af gal strikkepind 😉

Mit allerførste strikkeprojekt startede tilbage i efteråret sidste år – det tog mig altså lige godt et halvt års tid at blive færdig med….
Det var dog ikke fordi det ikke var nemt, men blot fordi jeg manglede erfaring. Jeg er super glad for resultatet, og jeg vil rigtig gerne dele det med jer 🙂

Jeg ved godt, at det ikke lige er sæson for pandebånd – men efteråret og vinteren kommer jo igen, det ved vi allesammen 🙂

Garn: CaMaRose Lama Tweed 150g, farven 6999 (halvanden nøgle).

Opskriften er super simpel:
Slå 30 masker op på pind 5,5 og strik patent frem og tilbage til du har ca. 48 cm.

Patentstrik:

1. pind:  1 m retstrik, * 2 ret sammen, slå om, tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes vrang (lad det løse omslag blive omkring den løst aftaget maske)*, gentag fra * – * slut af med 1 m retstrik.

2. pind: 1 m retstrik, * slå om, tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes vrang, strik omslaget og den løse m ret sammen *, gentag fra * – * til der er 2 m tilbage, slut af med slå om, tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes vrang, 1 m retstrik.

3. pind: 1 m retstrik, * strik omslaget og den løse m ret sammen, slå om, tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes vrang, gentag fra * – * slut med 1 m retstrik.

Gentag 2. og 3.p opover til du når det ønskede mål.
Luk løst af.

Sy pandebåndets ender sammen. Fold derefter pandebåndet en halv gang over på midten og sy kanterne sammen med madrassting.

Slå nu 14 masker op og strik rib *1ret, 1 vrang* gentag * – * til du har ca. 14 cm. eller det der skal til, for at nå rundt om dit arbejde. Luk arbejdet løst af og sy enderne sammen omkring dit arbejde ved sammensyningen på pandebåndet.

Du har nu et lækkert patentstrikket pandebånd – klar til når kulden melder sig igen 😉

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s