Rhodos er så meget mere end en solskinsø // Rejseguide

Den danske sommer har været historisk blæsene og regnfuld i år. Vi besluttede derfor at tage en laste minute afbudrejse og turen endte med at gå til solskinsøen Rhodos. Høj flot sol og varme i syv dage i træk – skøøønt!

Rhodos er dog langt mere end “bare” en solskinsø! Vi tog på opdagelse, og fandt nogen af de smukkeste steder på øen.

Seven Spring eller Epta Piges som de kalder stedet på græsk, er syv små kildeudspring lige udenfor Kolymbia by. Området er ufatteligt smukt og forfriskende i varmen! Går du længere ind i skoven og gennem en kort 200 meters bælgragende mørk tunnel med vand til anklerne, ankommer du til en smuk italiensk dæmning med et vandfald.

Rhodos by er et fortryllende sted! En middelalderby, der giver en fornemmelse af, at Aladdin vil komme svingende ned af taget fra enhver vinkel. Gaderne er som en labyrint af gange fyldt med små butikker, boder og kulinariske oplevelser.

Udenfor byen træder du ud på havnen, hvor et af verdens syv vidundere stod, nemlig Kolossen. En enorm bronzestatue af solguden Helios. Den skulle efter signende have bevogtet havnen. Kolossen findes naturligvis ikke idag, men havnen har stadig meget at byde på! Blandt andet de tre berømte Rhodos vindmøller.

Udenfor Rhodos by ligger også verdens ældste park – Rodini. Den blev bygget af romerne, og ligger idag uberørt hen. Stedet synes næsten magisk, og kunne nemt have udgjort kulisser til “Planet of the apes”.

I den modsatte ende af Rhodos finder du halvøen og naturreservatet Prasonisi. Stranden ved Prasonisi har vand på begge sider og er et betagende syn. I naturreservatet piler små firbensligende øgler hen over stenene og kvartskrystaller ligger overalt på øen.

Sidst men ikke mindst er Rhodos ikke kun solskinsøen, men også olivenøen. Der er olivenlunde i alle retninger og olivenolie er ikke kun olivenolie på flaske. Olien er delt op i olivenart og oprindelse.

Jeg fik ikke strikket meget på Rhodos. Jeg havde ellers medbragt mit ego sommerprojekt Arvingen. Jeg strikker den i 75% ren uld og 25% alpakauld. Det blev simpelthen for varmt at sidde med ved poolen. Til gengæld fik jeg strikket en del på den tre en halv timers lange flyvetur til Rhodos. På fly fra Billund må du nemlig gerne have strikkepinde med ombord på flyveren 🙂 I Rhodos lufthavn var der dog ingen, der vidste om strikkepindene måtte medbringes på flyet. Der var derfor en risiko for, at de ville blive taget i sikkerhedskontrollen. Strikkepindene blev derfor pakket pænt ned i check-in bagagen på vej hjem.

Skal du have strikkepindene med på ferie? Som udgangspunkt er det afrejselufthavnen der bestemmer, hvad du må tage med ombord på flyet. Rejser du fra Billund, må du gerne medbringe dit strikketøj uanset destination. På hjemrejsen, må du tjekke ved hjemrejselufthavnens personale eller på hjemmesiden om du må have strikkepindene med på flyet 🙂

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s