Fanø Strikkefestival // Min oplevelse og lidt gode råd

Fanø international strikkefestival er et sandt strikkemekka for strikkeelskere! Der er garn i lange baner og strikkepinde overalt! I år løb strikkefestivalen af stablen d. 15-17 september.

Turen frem og tilbage
Jeg tog turen fra Aarhus sammen med to skønne strikkeveninder om søndagen. Vi tog afsted fra Aarhus kl. 7.20 og parkerede bilen gratis på Esbjerg havn kl. 9.20. Vi tog færgen over til Fanø til fods. Det kan uden tvivl bedst betale sig, hvis du vil undgå timelange køer i bil. Der var nemlig bilkø til færgen tilbage til Esbjerg hele dagen. Vi spankulerede let ombord uden kø begge veje 🙂 Turen til fods med færgen tur/retur kostede os sølle 35 kr. pr. næse.

Ankomst til strikkefestivalen
Festivalpladsen lå i Nordby i forlængelse af havnen, så det var nemt at gå dertil. Det første syn der tånede sig op udenfor pladsen, da vi ankom var Sisse Odgårds kunstprojekt “Nødsignaler fra kuldsejlet strikketøj”.

Værket består af 150 kg ufærdigt strik indsamlet og sammensyet af kunstneren selv. Værket udgør tagdug på 6 store redningsflåder udlånt af Viking Life-Saving Equipment. At vi har 150 kg ufærdigt strik, kan man jo så tænke lidt over! – Flotte det var redningsflåderne i hvert fald.

Ved festivalens indgang indløste vi vores forudindkøbte søndagsbilletter til festivalarmbånd. Billetterne kostede 75 kr. pr. næse.

I festivalteltene
Festivalen bestod af 4 enorme sammenhængende hvide telte fyldt med strikkeboder og festivalstemning! I det midterste telt var en stor “hal” fyldt med langborde omsluttet af en scene med musik og foredrag i den ene ende og en cafe i den anden ende. Rundt om “hallen” var telte fyldt med udstillere fra nær og fjern.

Hjemmefra havde jeg allerede planlagt i hvertfald noget af det jeg skulle have med hjem – Jeg kom hjem med noget helt andet end planlagt 😉 Ifølge planen skulle jeg have haft indkøbt det sidste til min WestKnits Kal 2017. Jeg havde planlagt at strikke dele af det i Camilla Vads Lammeuld.

Da jeg fandt Camilla Vad standen viste lammeulden sig dog at være lidt for krads til mig. Specielt til et sjal der skal ligge om halsen. En lille reminder om, hvor vigtigt det er at gramse på varen inden man køber på nettet 😛
Jeg mødte desværre ikke Camilla Vad selv på standen 🙂

Længere inde i teltet fandt jeg også skønne danske G-uld. Det er som altid en fornøjelse at møde ejerne bag G-uld! De er så søde, venlige og imødekommende 🙂 G-uld havde desuden endnu engang farvegryderne fremme, og afholdte workshops for farveentusiaster i alle aldre.

Jeg endte også med at købe et enkelt fed af deres superlækre skotske og lammebløde lammeuld i en smuk mint islyseblå nyance 🙂  Deres skotske lammeuld kommer i fed af 100 g med 650 m til 140 kr.

Ud over G-uld og Camilla Vad fandt vi blandt mange andre Englegarn (min foretrukne pinde og wire pusher), Krea Deluxe med deres skønne ultrabløde bomuldspasteller og FriggaFantasy med sine smukke og prisvenlige strikkedesigns.

Fra Sjælland så vi standen Stenmarksgården, hvor jeg købte lidt af det super lækre danske merino Kamgarn. Dansk merino Kamgarn kommer i fed af 100 g med 450 m til 90 kr. Helt fra England mødte vi The little grey sheep. The little grey sheep er et familieopdræt, der laver smukke smukke farver i lækkert råuld og lammeuld fra egne får. Fra Tyskland gramsede jeg for allerførste gang på det luksusbløde Lamana. Der var noget for enhver.

Jeg endte med at begrænse mit indkøb til lidt ekstra wires og pinde samt dansk merino Kamgarn og skotsk lammeuld fra G-uld. Merino Kamgarnet skal blive til en Ankers Cardigan My Size fra Petite Knit og det skotske lammeuld fra G-uld skal blive til et smukt sjal fra Key Hopkins.

Jeg er helt sikkert klar til Fanø Strikkefestival igen til næste år! Skal du med? 🙂

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s