Arvingen // En lun ponchosweater til efterårets kolde dage

Arvingen er en velkendt ponchosweater designet af Pia Hernø. Ponchoensweateren er inspireret af Gro’s ponchosweater fra tv-serien Arvingen. Deraf også navnet på den. Du kan finde mønsteret her.  Ponchosweateren er super lækker, lun og blød – alt hvad man kunne ønske sig på en kold efterårsdag 🙂

Mønsteret kommer i to strikkefastheder for at gøre det nemmere at strikke den i et andet garn. Jeg brugte strikkefastheden 13m * 20p, som er den “tilpassede” variant. Mønsteret er lavet til Álafoss Lopi på pind 7. Jeg har strikket den i Creative focus worsted fra Rowan (75% uld og 25% alpaka) i farven Chestnut. Jeg brugte ca. 900m, hvilket er noget mere end mønsteret angiver i Álafoss Lopi (700m). Heldigvis havde jeg rigeligt garn, så det var ikke noget problem – men det er en god ting at have in mente når man strikker i et andet garn end opskriften angiver.

Mønsteret er let og overskueligt, så længe man husker at læse godt frem i mønsteret inden man starter. Det vigtigste står oftes i bunden af afsnittet – det måtte jeg sande på den hårde måde! Jeg endte med at trevle den op efter godt 30-40 rækker 😉 Derudover er den let at gå til, også selvom du ikke er en habil strikker.

Da jeg var færdig med ponchosweateren, blokkede jeg den, for at få den i form. Jeg strak den lidt mere end normalt, for at få lidt længere ærmer end de angivene mål og en lidt længere krop. Det gav den en rigtig god “hygge-vibe” – hvilket jeg er helt tosset med 🙂

God søndag aften derude – og god strikkelyst 🙂

 

 

 

 

One thought on “Arvingen // En lun ponchosweater til efterårets kolde dage

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s