Tanker om taknemmelighed // Jagten på hverdagslykken

De fleste af os jagter den, hverdagslykken altså. Den følelse der får os til at føle os særlige, afholdte og glade for hvad der er omkring os – en følelse af indre ro og af at være i balance med os selv. De fleste af os spørger nok os selv af og til – hvordan finder man lykken?

Jeg vil starte med at gøre det meget klart, at jeg ikke har svaret på, hvordan man finder hverdagslykken. Men jeg tror på, at en lille smule taknemmelighed hver dag tager os et godt stykke af vejen i den rigtige retning. Taknemmelighed er naturligvis ikke alt, men prøv nu bare – måske gør det en forskel for netop dig? 🙂

Utilfredse tankemønstre
Jeg finder ofte mig selv i en situation, hvor mine tanker bærer mig hen i en retning, hvor jeg tænker noget ala “hvis jeg nu bare lige køber denne her….” eller “hvis han nu bare lige gjorde sådan her…” “SÅ vil jeg blive glad. Ja bevares, det gør jeg da også i det ene øjeblik det sker (og ja det øjeblik er selvfølgelig noget værd!), men øjeblikkets glæde er ikke vedvarende, og den giver mig ikke den indre ro eller tilfredshed, jeg søger. Hvad gør jeg så for at opnå en egentlig hverdaglykke? 

Fælles for de to tænkte eksempler er, at de bunder i en utilfredshed, et “noget” der ikke er der. Fokus ligger i begge tilfælde på det der mangler og det jeg ikke har. Det er ikke glade tanker.

Det er ikke tanker der giver en positiv hverdag med en indre ro og afslappethed.

Flyt fokus
Hvis fokus skal ændres, må jeg i stedet starte med et positivt udgangspunkt. Fokus skal flyttes over på noget, jeg har, og noget der allerede gør mig glad og taknemmelig. Lad os prøve at bruge de to samme sætninger fra før og ændre med afsæt i taknemmelighed. Det kunne lyde sådan her: “Hvor er jeg taknemmelig for, at jeg har muligheden for at købe denne her…” eller “hvor er jeg glad for, at han er her ved siden af mig hver dag…”. Sætningerne afspejler nu pludselig posititivitet og taknemmelighed for noget, der allerede er. Fokus kommer dermed til at ligge på det positive.

Lyder det bekendt?
Hvis nu du hver dag starter med at se på dine tanker fra en taknemmelighedssynsvinkel, vil du konstant gøre dig selv opmærksom på alt det, som du rent faktisk allerede har omkring dig, og som allerede gør dig glad. Den konstante opmærksomhed kan være med til at flytte din daglige fokus og lade dig komme lidt tættere på den eftertragtede hverdagslykke.

En lille øvelse
Du kan for eksempel øve dig i at have fokus på taknemmelighed i dine tanker ved at skrive tre sætninger ned hver dag (eller en gang i ugen, hvis det passer dig bedre). Hver sætning skal beskrive én ting, du har været taknemmelig for den pågældende dag. Det kan være, at det var dejligt, at solen skinnede, da du kørte på arbejde, eller at lillepigen lige tog 15 min mere under dynen lige præcis den morgen. Brug din fantasi og nyd det, der er omkring dig i din hverdag.

Taknemmelige tanker herfra og tak til dig fordi du læser med 🙂

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s