Når bøger er noget særligt // Fortællinger der ændrer dit syn

Hvad gør en bog til noget særligt? Hvad får en bog til at blive en bestseller? – Ærligt, det aner jeg ikke! Men jeg ved, hvad der gør en bog til noget særligt for mig.

En bog er noget særlig for mig, når den efterlader et varigt indtryk. Når den planter en tanke i mit hovede eller inspirerer mig i min hverdag. Idag vil jeg dele et par af de bøger med jer, som gør netop det.

Skønheden og udyret er eventyret om hovedepersonen Belle, der forelsker sig i Udyret. Belle kommer fra en lille Landsby, hvor hun bor sammen med sin far. Ved tilfældigheder ender hun langt væk hjemmefra i Udyrets ukendte og magiske slot. Hun ender med at forelsker sig i Udyret, som viser sig at være en smuk prins.

Belle har en meget markant karakter. Hun skiller sig ud, føler sig udenfor og har et brændende ønske om at ændre sin hverdag og sit liv. Hun må gå igennem gruligt meget før ændringerne bliver til det bedre. Men hun vælger at følge sit hjerte, kaste sig ud i det ukendte og give udyret en chance.

Fra jeg var helt lille, har jeg kunne identificere mig med Belle. Hun har som karakter længe inspireret mig til at følge mit hjerte og springe ud i det ukendte, selvom det er svært – Det gør historien til noget særligt for mig.

Jeg må da også indrømme, at jeg har skænket Belle en tanke eller to, da jeg valgte at rykke teltpælene op fra min lille trygge sønderjyske hjemby og flytte til storbyen for at starte på universitet. Jeg har ikke fortrudt det en eneste gang!

Maze Runner serien er fortællingen om vores verden, der efter utallige totaltødelæggende naturkatastrofter, har ødelagt verdenen som vi kender den idag. Den foregår i fremtiden og spiller på nogen af de teorier der findes omkring globalopvarmning og altødelæggende virusser. I fortællingerne følger vi en lille gruppe mennesker der på hver sit stadie af naturkatastrofen kæmper for overlevelse.

Efter første bog i serien, brændte Maze Runner sig ret hurtigt fast i mine tanker. Ikke blot fordi serien er super spændende i sig selv, men også fordi den tager fat i nogle højaktuelle problemstillinger og forsøger at livagtiggøre  eventulle konsekvenser heraf. Efter at have læst hele Maze Runner serien, ser jeg ganske anderledes, på nyhederne om og forskningen i, ændringerne på vores helt egen blå planet. Vi har kun denne ene planet, og der er kun os til at passe på den.

Der er masser bøger derude som er god underholdning. Massere af bogserier som man ærger sig over er slut, når man har tygget den sidste side igennem, men dem der virkelig får en til at tænke og overveje, er noget helt særligt!

Har du nogen bøger, som har betydet noget særligt for dig?

Tak for du læste med og god søndag !

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s