Sæt en stopper for din sukkerafhængighed // 21 dage uden sukker

Jeg kan ligeså godt starte med at indrømme, at jeg elsker slik og søde sager – jeg er bogstavelig talt en rigtig sukkergris, hvis jeg giver mig selv lov. Jeg ved godt, at sukker i store mængder er usundt – desværre – men sukker smager så himmelsk vidunderligt. Det er så forræderisk! Sukker ælder nemlig huden, sætter sig på sidebenene og får blodsukkeret til at suse op og ned som i en rutsjebane.

Så hvorfor er det dog så svært at holde sig fra det forbandede sukker?! Det er det, fordi sukkertrangen efter sigende er en ret instinktiv ting for menneskekroppen. Kroppen er nemlig designet til at udnytte de energikilder, der er. Den er ikke designet til en verden, hvor energikilder konstant er tilgængelige. Den er designet til en verden med knappe ressourcer. Kroppen søger derfor at optage og lagre den energi, der er – når den er der.

En effektiv energikilde er sukker. Sukker er rene kulhydrater og derfor en meget let energiressource for kroppen. Kroppen belønner dig derfor med signaler fra hjernen, når du spiser det.

 

Den eneste måde at vænne kroppen af med hele tiden at ønske sukker er lige så indlysende, som den er brutal:

Undlad at indtage sukker og giv din krop den næring, den virkeligheden har brug for.

På den måde slukker du for din sukkertrang og fjener din sukkerafhængighed. 

For at komme af med min egen sukkerafhængighed har jeg besluttet mig for at prøve en kur, jeg har fået anbefalet: 21 dage uden sukker. Det er nemlig lige præcis det antal dage, det kræver at skabe en ny vane – det bliver interessant.

Jeg har bevæbnet mig med masser af mandler, valnødder og et hav af forskellige bær – lad os håbe, at det kan bære mig sikkert igennem de 21 dage!

Jeg har selvfølgelig tænkt mig at tage jer med på rejsen i et indlæg, når de 21 dage er gået. Du skal naturligvis også være velkommen til at tage med mig på rejsen – så hermed en opfordring til dig om at gøre det samme, 21 dage uden sukker…  Sæt igang!

Ønsk mig held og lykke 🙂

Tak fordi I læste med og god søndag derude!

2 thoughts on “Sæt en stopper for din sukkerafhængighed // 21 dage uden sukker

 1. Jeg er helt som dig. Da jeg var lille og blev spurgt hvad jeg skulle være når jeg blev stor, svarede jeg altid: Slikmutter! 🤣 Og jeg har det stadig sådan. 😁 Jeg har tit lange perioder uden sukker, som i helt uden! Jeg startede, fejlagtigt, min slankekur på lchf. Så det var ned max 20 gr kulhydrater dgl , så dernede hbir selv rodfrugterne blev sorteret fra. Men jeg brugte forskellige ting til at søde med, som eks sukrin og så dulmede jeg mig med et sukkerfrit bolche når trangen var stor. Nu lever jeg på sødt og fedt fattigt diæt, med så lidt sukker som muligt, men får da stadig sødt. Jeg oplever at der går max en uge fra jeg er sukkerfri til min hud bliver væsentlig pænere og jeg bliver endda komplimenterer for det. Jeg har ikke blodsukker udsving som du også nævner og står eks ikke længere et sted og går sukkerkold med de fysiske følger jeg får med, og bliver panisk for at finde en juice. Min krop fungere meget bedre, det er næsten som om mine led virker bedre, energien er højere osv. I dag er det bare blevet hverdag uden sukker. Klø endelig på, du bliver så glad for det, men bliver trangen for stor, så er der sunde og naturlige sukkerfri alternativer. Et lille tip, hvis du vil undgå sukkertrangen helt, så hold dig fra frugt og tørret frugt, der er meget sukker i, fruktose, og det virker helt som sukker i kroppen, men det er jeg sikke på du ved alt om. Sikke et langt skriv du fik. Pøj pøj, du bliver så glad for det.( P.s Ole Henriksen siger jo også at sukker er det værste for huden.) 😄😘

  Like

  1. Hej susanne,

   Tak fordi du deler dine erfaringer! Jeg må da ærligt indrømme, at jeg ikke helt har overholdt de 21 dage uden sukker her over påsken, men jeg er ikke i tvivl om, at jeg er på vej et bedre sted hen! Yay! 🙂 God påske til dig og dine kære ❤

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s