Cashmeresweateren // Derfor er den alle pengene værd!

Den ultrabløde uldart, cashmere, er noget af det lækreste, man kan have på kroppen. Cashmereulden kommer fra den tibitanske kashmirged og emmer af luksus. Cashmere er den blødeste og fineste af alle uldarter. Den kradser ikke, den fælder ikke, den holder dig varm og lader huden ånde. What’s not to like?

I dag vil jeg fortælle om, hvorfor cashmeresweateren på trods af den høje pris er investeringen værd.

Cahsmeresweateren kan både hjemmestrikkes og købes færdig i butikkerne. Uanset om du laver den selv eller køber den, ender du med at knuselske den. Hvorfor? Fordi det er den blødeste luksussweater, du nogensinde vil eje!

Cashmere er åndbart. Det vil først og fremmest sige, at din hud kan ånde i det. Det betyder også, at det tillader, at din hud kan være med til at regulere kroppens temperatur. Resultatet af det er, at du føler dig tilpas tempereret uanset vejret. I kulde holder cashmeresweateren dig varm, og i lunere vejr lader den varmen komme ud. Et yderligere kæmpeplus ved åndbarheden er, at den mindsker svedlugt.

Det fører mig videre til endnu en af cashmereuldens lækre egenskaber. Den er nemlig selvrensende. Det betyder, at din cashmeresweater ikke kommer til at ophobe lugte og bakterier ligesom tøj af kunststof. Den skal derfor heller ikke vaskes ret ofte, men blot luftes og gives en rens i ny og næ.

Put den endelig ikke i vaskemaskinen! Cashmereulden er sart overfor moderne vasketeknologi og kan ikke tåle hverken varme temperaturer, enzymer fra vaskemiddel eller hurtig centrifugering.

Behandler du din chasmeresweater godt, så har du en luksussweater, du kan bruge i mange år. Cashmereulden holder nemlig på formen og har en meget høj slidtærskel. Giv den en fnugrensning, når den trænger, og så er den så god som ny!

Så, selvom prisen på chasmeresweateren kan virke høj, så skal du huske at indregne, at den holder i mange år modsat en sweater i kunststof, der efter kort tids brug mister både form, farve og udseende.

Da cashmere er et naturstof, og da tøj lavet af det holder så længe, er cashmere endvidere super miljøvenligt. Win!

Tænker du nu alligevel, at cashmeresweateren er lidt for dyr til dig? Så fortvivl ej, de kan nemlig fås fra helt ned til 600,00 kr. (Magasins eget mærke). Hvis du hver måned de næste 6 måneder lægger 100,00 kr. til side, så har du sparet sammen til din luksussweater til næste vinter! Det er to kopper kaffe mindre om måneden – det kan de fleste følge med på 🙂

Jeg har selv for nyligt være ude og anskaffe mig en ny chasmeresweater. Jeg boltrer mig i den her på billederne. Den er super forårsagtig og begået af Day Birger et Mikkelsen.

Tak fordi du læste med!

God søndag og god påske derude 🙂

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s