Årets solbrille // Brug den der passer til dig

Årets solbrille-trend dikterer, at i år skal solbriller være smalle og aflange med et overdrevent cateye eller runde John Lennon-solbriller med farvede glas. Begge de typer solbriller er i høj grad statement pieces, og begge er meget svære at bære og style rigtigt.

Derfor skal dagens indlæg ikke handle om den trend. Indlægget i dag handler om at gøre sig uafhængig af trenden og vælge de solbriller, som passer til en selv og ens ansigt. I sidste ende handler styling jo om følelsen af at se godt ud og være tilpas i sin stil, der understreger ens personlighed.

Hvis du altid følger trenden blindt, ender du op med en upersonlig stil, der hverken understreger, hvem du er, eller er din egen.

Solbriller er ligesom almindelige briller en svær størrelse. Om en bestemt solbrillemodel og farve klæder dig, afhænger nemlig af dit ansigt og dit hoveds form. Klæder den dig ikke, så lad være med at spilde dine penge på den. Som regel vil du nemlig ende med ikke at bruge den.

Jeg har et relativt lille hoved. Det betyder, at der er mange solbriller, der ser enormt store ud på mit ansigt og får mig til at ligne en flue – ikke ligefrem det look jeg går efter. Derudover har jeg af samme grund svært ved at bære cateyebriller. Mine øje sidder på mit lille hoved meget normalt, men tilføjer jeg et par cateyebriller, som går ud over mit ansigts kanter, vil det ligne, at mine øjne sidder ualmindeligt tæt ind mod min næse – det er heller ikke ligefrem det look, jeg går efter.

Sådan køber du de rigtige solbriller

Der findes naturligvis ikke en retvisende vejledning til, hvordan du vælger de rigtige solbriller uden at prøve dem, men her er et par tommelfingerregler, som kan hjælpe dig på vej, når du skal have nye solbriller:

  • Dine øjne skal sidde nogenlunde midt i solbrilleglasset.
  • Brillestangen må ikke sidde mere end en ½ cm. væk fra din tinding. Omvendt må den heller ikke klemme på din tinding.
  • Solbrillen skal flugte med din næse. Solbrillen må ikke klemme, og der må heller ikke være afstand til din næseryg.
  • Hvis du har set en solbrillemodel, du godt kan lide, men som ikke passer dig i størrelsen, så husk at mange af de dyrere solbrillemærker som fx Ray Ban ofte kommer i flere størrelser – så måske de passer dig alligevel!

Sidst men absolut ikke mindst så prøv altid solbrillerne. Du kan ofte få solbrillerne billigere på nettet, og det er super lækkert, men gør dig selv en tjeneste og prøv dem i en butik, inden du klikker dem hjem fra nettet.

I år har jeg købt et par Ray Ban i modellen Erika til mig selv. Det er en klassisk model, der passer til de fleste. Jeg har købt dem i farven Rubber Havana – det er den matte model.

Jeg er super glad for mit valg, og I kommer nok til at se meget mere til solbrillerne her henover sommeren 🙂 De er købt hos SmartBuyGlasses på nettet, men jeg har selvfølgelig prøvet dem på i en butik først 😉

Tak fordi du læste med og god søndag derude!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s