Brug din tid rigtigt // Hverdagstanker

Som jeg kigger ud over hustagene, hen over den blanke fjord og over på Mols, rejser hårene sig på mine arme. Selvom jeg allerede ved det, slår det mig i det øjeblik, hvor hurtigt tiden går. Tiden går utroligt hurtigt. Jeg havde havde slet ikke forestillet mig, at jeg skulle være her i dag, da jeg valgte at flytte tilbage til Aarhus for 3 år siden. Alting er sket så hurtigt.

Ordsproget “tiden flyver afsted” bruger mange (inklusiv mig selv) i hverdagen. Men stopper vi nogensinde op og overvejer konsekvenserne af det? Dagens indlæg skal handle om netop tiden – om at stoppe op og bruge tiden rigtigt.

Tiden er gratis – men tiden noget af det dyrebareste vi har. Hvorfor nu det, spørger du måske dig selv? Fordi tiden er noget af det eneste, vi ikke kan få mere af. Du kan altid investere din tid og få flere penge – men du kan ikke investere dine penge og få mere tid. Du har den samme tid, uanset hvor mange penge du investerer.

Vi har allesammen en begrænset mængde tid på denne jord. Ingen ved hvor meget, og omvendt heller ikke hvor lidt. Alligevel er der ikke mange af os, der stopper op og overvejer, om det vi foretager os hver eneste dag, er vores egen tid værd.

Brug tiden rigtigt. Utroligt mange overvejer at skifte arbejde, men får aldrig rigtig taget beslutningen. Som konsekvens bruges betydelige mængder af tid på et arbejde, der kun er semi tilfredsstillende. Hvorfor invistere tiden i noget, du er semi tilfreds med? Ville du bruge uanede mængder af penge på noget, du var semi tilfreds med?

På samme måde bruges der uforståeligt mange timer på de sociale medier – tid der bliver brugt på at leve gennem andres opstillede billeder og ønskeliv. De sociale medier er på kort tid blevet et sted, hvor alt skal dokumenteres som et misundelsesværdigt og perfekt liv.

Der bliver brugt enorme mængder af tid på at sms’e og skrive til venner i stedet for at mødes. Hvor er den egentlige interesse og ønsket om samværet blevet af?

Jeg er selvfølgelig opmærksom på, at det ikke er muligt at smide alt på gulvet og gøre præcis, som vi har lyst til hele tiden. Der er et ansvar der skal passes, og hensynet til andre der skal tages.

Her er, hvad du kan gøre. Brug tiden rigtigt. Brug tiden på noget, du finder tilfredsstillende. Brug tiden på noget, der giver dit liv indhold og værdi.

Er du ikke tilfreds med dit arbejde, så gør en indsats for at finde et andet. Lad være med at spilde din tid på noget, der er semi tilfredsstillende for dig.

Brug tiden på at skabe dine egne minder i stedet for at beundre eller snage i andres minder på de sociale medier. Når alt kommer til alt, så er det dine egne oplevelser, som er mindeværdige, og ikke dem du læser om på Facebook eller Instagram.

Brug tiden på at hoppe på cyklen eller ud i bilen for at køre over til dine venner. Vær sammen med dem, du holder af, i stedet for bare at skrive til dem. Det er ikke en sms, du husker tilbage på, men smilet på den du holder afs læber idet, du dukker op foran vedkommendes hoveddør.

Tiden er noget af det dyrebareste vi har! Brug den som om den er det – lad være med at ødsle den væk.

Tak fordi du læste med og god pinse derude.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s