Striber, sådan bærer du dem bedst // Style guide

Det er lunt og dejligt i det ganske danske land for tiden. Sommertøj og sandaler er fundet frem, og danskerne vrimler ud i parkerne og ned på strandene. Sommervarme er uvant for danskerne, men det er helt fantastisk skønt, når den nu er her.

En af sommerens helt store trends er striber. Striber på langs, striber på tværs, tykke striber og tynde striber. Striber i alle former og farver. De fleste ved godt, at striber kan virke både slankende og fortykkende, men hvordan bruges striberne egentlig rigtigt? Dagens indlæg handler om, hvordan du udnytter stribernes potentiale.

Når man overvejer at bærer striber, kan der være mange spørgsmål der melder sig. Hvornår får striber en til at se tyk ud? Og hvornår får de en til at se slank ud? Hvornår giver de et klassisk look, og hvornår giver de et afslappet look? Hvornår striberne har hvilken effekt, kan være svært at finde hovede og hale i. Jeg har samlet mine bedste tips nedenfor.

Sådan bærer du striberne bedst
Junglen af “stribe-regler” kan synes uoverskuelig, men følger du nogle ret enkle retningslinjer, kan du nemt slippe godt afsted med det stribede look.

Her er mine egne retningslinjer:

  • Brede striber giver et afslappet look. Jo bedere stiberne er, jo mere afslappet bliver looket.
  • Tynde striber giver et mere sofistikeret og klassisk look. Jo tyndere, jo mere sofistikeret. Nålestriber findes som regel på jakkesæt og henleder derfor tankerne på et outfit i den skræddersyede genre.
  • Vertikale striber gør længere. De bruges derfor bedst, hvor der er brug for forlængelse. Korte ben fremstår for eksempel længere end de er med vertikalt stribede bukser. På samme måde forlænges en kort torso også med en vertikalt stribet top. De vertikale striber forlænger altså en kropsdel og kan derfor for en til at se lidt slankere ud.
  • Horisontale striber forstørrer. De bruges bedst, hvor der er brug for et bredere look. En bikinitop med horisontale striber forstørrer for eksempel brystet. De horisontale striber gør sig også godt på smalle hofter for at give lidt kurver.

På den måde kan stribernes potentiale udnyttes til at fremhæve dele af kroppen, vi gerne vil have til at syne større og eller længere. Ret fedt ikke? 🙂

Jeg har selv en en lang torso og forholdsvis korte ben. Derudover har jeg brede hofter. Kjolen med nålestriberne her på billederne gør mine hofter smallere, samtidig med at den forlængere mine ben – win win! Hvad så med min lange torso kan man spørge sig selv? Kjolen bryder striberne lige lidt over navlen med et lille bælte. Det er nok til at bryde illutionen lidt, så min torso ikke bliver for lang.

Kjolen på billederne her er med nålestriber og fra By Henry Holland.

Tak fordi du læste med og rigtig god søndag!

One thought on “Striber, sådan bærer du dem bedst // Style guide

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s