Klæd dig efter vejret // Sådan styler du en regnjakke

Danmark er et dejligt land – ingen tvivl om det – men Danmark er også et af de lande i Europa, der har allerflest regnvejrsdage. Det betyder, at vi flere af årets dage må klæde os efter vådt vejr. På trods af det er det de færreste af os, der ynder at hive regnjakken ud af skabet. Hvorfor er det egentlig sådan?

Jeg forestiller mig, at det måske er fordi, at størstedelen af de regnfrakker man kan få i butikkerne enten ligner noget som børn skal iklædes eller er oversized og trafikgule. Det er i sig selv et problem, og ud over det mangelfulde udvalg af regnjakker kan de virke umulige at style.

Udvalget kan jeg ikke gøre noget ved. Stylingen kan jeg.

Så… hvordan styles sådan en regnjakken så? Og kan man egentlig overhovedet det? (Ja!)

En regnjakke har en praktisk funktion. Når du skal style en regnjakke, er det vigtigt at være obmærksom på netop den kendsgerning. Hold dig dig derfor først og fremmest for øje, at dit outfit skal kunne holde dig tør. Det fungerer ikke at style en regnjakke med accessories på samme måde som en læderjakke eller en uldfrakke. Det vil for eksempel kun fremstå malplaceret og upraktisk at tilføje den nye sarte designertaske eller et par lækre satin stiletter.

Overholdes denne regel, er outfittet allerede godt kørende. Der er dog mere at komme efter. Læs med nedenfor og få mine bedste stylingtips.

Her er mine bedste tips til at style en regnjakke

  • Erkend at regnjakken og det du sætter den sammen med har en praktisk funktion. Regnjakken skal holde dig tør, og eventuelle accessories skal have samme formål. Udnyt de muligheder der er inden for den ramme. Der findes mange lækre paraplyer og gummistøvler, som kan komplimentere en regnjakkes funktion og give det våde look et frisk pift.
  • Vær selektiv når regnjakken vælges. Den skal passe til meget (alt det du kan finde på at tage på indenunder), så vælg ikke en spraglet eller pangfarvet, medmindre det er et look, du normalt rocker.
  • Hvis du er i tvivl om størrelsen, så gå altid et nummer op. En regnjakke der sidder stramt kommer aldrig til at være pæn.
  • Søg inspiration i forårs- og efterårsjakker. Hvordan ser de ud? Overfør sæsonens trends til din regnfrakke. Det trækker hele outfittet sammen og gør det stilrigt, interessant og opfindsomt. I år er store taljebælter super in. Det kan du med fordel gøre brug af i dit look.

På billederne er jeg iklædt en model fra Benettons herreafdeling. Ja, du læste rigtigt, det er en herremodel. Det er altid en god ide at vælge det, der faktisk klæder, frem for det dogmatiske.

Jeg har stylet den med et bredt taljebælte af den type, der præger mange af sæsonens overgangsjakker i år. Sammen med en praktisk farverig paraply pifter det hele outfittet op og gør det unikt. Med meget få virkemidler kan en simpel regnjakke på den måde pludselig udgøre et stilet outfit. Hvem skulle have troet det?

Tak fordi du læste med og god søndag!

 

One thought on “Klæd dig efter vejret // Sådan styler du en regnjakke

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s