31 år og jeg har aldrig været gladere // Hverdagstanker

Det er min fødselsdag i dag. Jeg fylder 31 år, og jeg har dermed definitivt forladt 20’erne. Der er ingen vej tilbage! Jeg har begivet mig ud i et nyt årti, og hvilket fantastisk årti!

Indlægget i dag skal handle om, hvorfor 30’erne er langt bedre end 20’erne, og hvorfor det er så fantastisk at blive ældre!

Det er fedt at blive ældre

Dengang jeg stadig var studerende og havde et studiejob, sad jeg med en kollega i kantinen på en helt almindelig arbejdsdag. Min kollega havde fødselsdag. Hun fyldte 30 år og var lidt beklemt ved tanken. Hun udtrykte sine bekymringer over for mig, og jeg forstod dem. Virksomhedens chef overhørte os.

Pludselig banker han i bordet og rømmer sig. Vi kigger begge forskrækket op på ham. Han er en nydelig ældre herre på 70 år. Pænt klædt i jakkesæt og blander sig normalt aldrig i andres samtaler. Han kigger alvorligt på min kollega og siger “Du skal bare være taknemmelig over, at du får lov til at fylde 30 år. Det er der andre mennesker, der ikke gør”. Med de ord rejser han sig fra bordet og går. Vi sidder tilbage og kigger på hinanden. Der er bomstille i kantinen. Vi ved begge, at han har ret.

Historien er enkel, sand og meget rammende. Hans ord er blevet ved mig lige siden. Han lærte mig noget meget vigtigt. Han lærte mig at være taknemmelig for hvert eneste år, jeg bliver givet!

De forvirrende 20’ere

Mine 20’ere gik med fest og ballade. Jeg brugte dem på at studere og vende hver en 25-øre. Men jeg brugte dem også på at være forvirret og fortvivlet.

I mine 20’ere, specielt i starten, havde jeg ikke en særlig god forståelse af mig selv. Jeg kendte med andre ord ikke mig selv særlig godt. Det resulterede i en masse tvivl og søgen efter det “rigtige” image, det “rigtige” studie og den “rigtige” kæreste osv. Listen er lang.

20’erne var en rejse, en læringsproces på godt og ondt.

I dag kender jeg mig selv langt bedre. Jeg ved nu, at ens personlighed udvikler sig hele livet, og at det er helt okay. Der er ikke noget, der er universelt “rigtigt”. Der er kun det, der er rigtigt for dig.

30’erne rummer frihed og indhold

Jeg sidder i dag som 31-årig og ser tilbage på 20’erne med en forståelse af årtiet som en læringsproces.

En læringsproces som har ført mig hen til hvor jeg er idag, både fysisk og mentalt.

I 20’erne fulgte jeg i andres fodspor – i 30’erne går jeg forrest.

Jeg har aldrig haft flere muligheder, end jeg har i dag. Jeg har heller aldrig været sundere, og jeg har bestemt aldrig været gladere!

I 20’erne var mine midler langt mere begrænsede, end de er idag. I dag kan jeg rejse og opleve verden. Jeg kan købe (eller spare op til) den taske, jeg drømmer om, og jeg behøver ikke at leve af havregrød.

Jeg er blevet bevist om min krop, og bevidst om at den skal holdes ved lige. Det betyder, at jeg aldrig har spist sundere, end jeg gør nu. Jeg ønsker at passe godt på min krop, så den kan holde mange år endnu og stå godt imod, hvad end der måtte komme. Den omlægning har givet mig masser af energi og meget mere overskud i hverdagen.

Mentalt har jeg opnået en langt større forståelse for mig selv. En forståelse for hvem jeg er, og hvad jeg gerne vil. Den giver mig en frihed til at udforske og rumme nye ting og andre mennesker.

Forude venter kun det bedste

Jeg omfavner 30’erne og byder dem velkommen. Jeg har mod på livet og hvad end det måtte byde mig!

Jeg har ikke travlt, og jeg tager tingene, som de kommer.

En klassisk kvindelig panik indtræder, når de 30 år rundes, og man ikke har børn eller ikke er i et fast parforhold. Til den har jeg kun én anbefaling: Don’t Rush. Nyd din tid. Jeg er 31 år, og jeg har ingen børn. Jeg vil gerne være mor, men jeg har ikke travlt. Når min kæreste og jeg er klar til at blive forældre, kan vi tilvælge det i stedet for at kaste os ud i det på baggrund af et tal, der hedder 31. Jeg giver mig selv tid.

Forude venter det bedste. I 30’erne har jeg meget at se frem til. Rejser, selvudvikling, måske børn? Måske andre forandringer? Hvem ved?

Jeg kan vælge lige det, jeg har lyst til. Jeg er fri og glad som aldrig før!

Tak fordi du læste med og rigtig god aften!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s