Halstørklæder // Lun og lækker i efteråret

Efteråret har grebet godt og grundigt fat i Danmark! Vinden rusker i træerne, og bladene rasler til jorden. Regnen vælter ned, og vi skutter os i den pludselige kulde. Herhjemme har vi allerede fundet efterårsjakkerne frem for at holde os varme. Selv halstørklæderne er fundet frem.

Halstørklæderne er altid gode, når man skal holde sig varm, men dette efterår er der en ekstra bonus ved de lune halsklude. Oversized halstørklæder er nemlig super trendy! Og har du et ternet halstørkælde, rammer du ind i endnu en efteråstrend – nemlig plaid-trenden (tern).

Store og sågar ternede tørklæder kan for nogen måske synes svære at style – eller måske synes du slet ikke, at de kan udgøre en del af en stilren garderobe? Der tager du fejl! Nedenfor har jeg vist to nemme måder at style to forskellige typer af ternede halstørklæder. Læs med og find ud af, hvordan du selv kan gøre.

Aflangt og smalt

Det første tørklæde er et vaskeægte tartan halstørklæde fra det skotske højland. Halstørklædet er i 100% lammeuld, og det er derfor super lækkert og lunt at have i nakken eller rundt om halsen.

Halstørklædet her har den klassiske halstørklædeform – aflangt og smalt.

Den aflange og smalle form giver halstørklædet et elegangt udtryk. Det kan udnyttes, når du skal style det.

Haltørklædets elegante natur er et interessant element at udnytte. Det elegante kan nemlig overføres til dit samlede outfit. Prøv for eksempel at lægge halstørklædet under kraven på en lang uldfakke. Derved vil du opnå et elegant engelsk businesslook. Ideen kan også bruges med en tyndere efterårsfrakke, ligesom jeg har gjort her på billederne.

Er du mere til et afslappet look, kan du tone det elegante i halstørklædet ned med en kort jakke. Den korte jakke giver lidt kant i forhold til det elegante, og det kan give et super spændende og stilrent look. Du kan for eksempel bruge en tyk cowboybomber med halstørklædet. Det vil give et afslappet look, der bryder lidt med hverdagsbilledet.

Der er altså flere forskellige stylingsmuligheder med et halstørklæde i den klassiske form aflangt og smalt.

Stort og firkantet

Det andet tørklæde jeg har valgt er kæmpestort og firkantet. Denne form har slet ikke den elegance, som det aflange og smalle tørklæde har. Til gengæld har det masser af hygge og kant. Det betyder dog bestemt ikke, at halstørklædet ikke kan være en del af en stilren gardarobe.

Dette efterår har catwalken været domineret af halstørklæder så store, at man næsten kan skjule sig i dem. Men hvordan man styler man egentligt sådan et halstørklæde? Der er super mange muligheder!

Brug halstørklædet sammen med noget enkelt og klassisk, for eksempel en læderjakke som jeg har gjort her på billederne. Lad halstørklædet være stjernen i dit outfit. Undgå at binde halstørklædet i nakken, da du eller kan komme til at ligne en, der går med hagesmæk. Fold i stedet halstørklædet sammen omkring din hals for et afslappet look (se øverste billede), eller lad det hænge ned over den ene skulder for et mere fashionabelt look med lidt kant (se billedet lige over dette afsnit). Så nemt kan det gøres.

Tak fordi du læste med og god søndag!

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s