Velour, sådan bruger du det skinnende stof til hverdag // Style guide

Med efterår og vinter kommer også de mørkere farver og tungere tekstiler. Tekstiler som for eksempel velour! Ja, jeg skrev velour – det skinnende kan nemlig sagtens bruges som andet end din nytårsdug!

Velour er et materiale, som historisk set er blevet brugt af kongelige og aristokrater. Når man ser på stoffets egenskaber, forstår man det godt. Stoffet emmer af luksus! Velour er nemlig stoffet, som skinner i lampernes lys, stoffet som falder helt let om dine kurver og stoffet som skiller sig ud af mængden!

Velour var oprindeligt lavet af silke. Stoffet var lavet på en silkebund vævet til med tusindvis af små opretstående sliketråde. Idag anvendes samme teknik i en lang række materialer og velour kan nu fås i både bomuld og kunststof.

Okay okay – men hvordan bruger du velour i en almindelig stilren garderobe? Altså uden at se kejtet pompøs ud eller ligne en der skal til nytårsfest? Læs med nedenfor og find ud af hvordan jeg gør!

Vælg den rigtige velour

Som nævnt ovenfor fås velour i flere materialer. Det oprindelige materiale, silken, kan være svær at komme i nærheden af for penge, men så gå efter bomuld. Enkelte varianter i kunststof kan også udgøre en udmærket erstatning. Mærk på stoffet. Hårene skal sidde helt tæt og skinne let i lyset, når de skilles. Hårene må ikke være for lange, så risikerer du bare, at de bøjer og bliver grimme.

Brug velour i hverdagen

Det siger næsten sig selv at velour er flot til fest, men hvad med en dag på kontoret? Eller en tur ned ad strøget?

Som med mange andre iøjenfaldende beklædningsdele er nøgleelementet når man skal style velour at lade velourbeklædningen være outfittets stjerne. Det betyder, at du skal lade dine bling øreringe osv. blive hjemme. Velour kører nemlig sit helt eget bling. Pas derfor også på med velour på velour – det kommer hurtigt til at se klodset ud.

Velour kan sagtens kombineres med en almindelig stilren hverdagsgarderobe! Udnyt den unikke tekstur, der kendetegner velour, og bland den med andre teksturer – eksempelvis chiffon eller kashmir – som jeg har gjort her på billederne. På den måde kan du se helt afslappet ud men alligevel velovervejet og stilren. Du kan også nemt gøre det viste outfit mere aften- eller dinner-appropriate med stilletter og en fin clutch.

Synes du alligevel, at veluorbukser eller en velourblazer er lidt for meget for dig og din stil, så prøv med et par lækre velourstøvler (som ser supersmarte ud til dine yndlingsjeans) eller en velourtaske.

Tak fordi du læste med og god aften!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s