Klassisk og stilren i poncho // Style guide

I disse kolde vintertider er overtøjet en stor del af vores daglige påklædning. Det er som sådan ganske naturligt, for vi skal jo kunne holde varmen. Desværre kan det også være med til, at vi ofte går hen og bliver ret kedelige og ensformige i vores valg af outfit. Jeg finder det derfor rigtig spændende at eksperimentere lidt med forskellige typer af overtøj. I dette indlæg har jeg taget ponchoen under kærlig behandling.

Ordet poncho klinger ikke ligefrem som noget, der hverken er stilrent eller klassisk. Tværtimod forbindes en poncho ofte enten med indianere, noget farverigt man har på i Mexico under en stor sombrero eller bare hyggestunder hjemme på sofaen. Det behøver dog ikke at være tilfældet. Læs med nedenfor og find ud af, hvordan du kan gøre ponchoen ikke bare stilfuld og klassisk men til stjernen i dit outfit!

Vælg den rigtige poncho

Vil du se godt ud i en poncho, er første skridt naturligvis at vælge den rigtige. En poncho som du bliver glad for og en du kan bruge i mange år fremover.

Når du skal vælge den rigtige poncho, er der flere ting, det er en god ide at være opmærksom på.

Kender du for eksempel det med, at du har fundet en super flot sweater? Den er stor og lækker blød, men den holder dig egentlig ikke sådan rigtig varm? Det gør den formentlig ikke, fordi den er lavet af kunststof. Kunststof er eksempelvis polyester og viskose. Tøjindustrien er blevet super dygtig til at lave rigtig bløde og lækre kunststoffer i plastik. Men plastik holder dig altså ikke varm. Skal du holde varmen, skal du vælge naturstoffer som almindelig uld, merino og alpaca. Mit først tip er derfor at undersøge stoffet på din udvalgte poncho, før du putter den i kurven og betaler. Bruger du en ægte uldponcho ud over en læderjakke, kan du nemlig holde varmen et godt stykke ind i vintermånederne.

Det kan derudover være en rigtig god ide at vælge en alsidig poncho. Med en alsidig poncho mener jeg en poncho med et design, der er anvendeligt i flere forskellige outfits i din garderobe. På den måde får du den brugt meget oftere, end hvis du vælger en poncho med ét bestemt outfit i tankerne. En alsidig poncho er for eksempel en poncho i en neutral farve, ligesom den jeg har på her på billederne. Den neutrale farve har nemlig mange flere farvekombinationsmuligheder end for eksempel en klar lilla. Derudover har jeg valgt en poncho med en pelskrave. Det giver den et sofistikeret udtryk og gør, at den kan tilføje lidt kant til mit samlede outfit. Er det sofistikerede udtryk lidt for meget for dig, kan du i stedet vælge en poncho med læderfrynser. Der er mange muligheder for at tilføre lidt personlighed og kant.

Sådan styler du en poncho

Når du nu har valgt den rigtige poncho, er det næste skridt at style den. Her er det afgørende at forhindre associationen med mexicanere og indianere og gøre den til stjernen i dit outfit.

Måden du gør det på, er ved at sammensætte den med noget, der giver den et andet udtryk. Jeg har valgt at gøre dette med et par højhælede overknee boots. Overknee boots er meget markante og forbindes ikke (end ikke med god fantasi) med hverken indianere eller mexicanere. Støvlerne kan derfor være med til at løfte det samlede outfit til et andet niveau. For at understrege den stilmæssige ændring har jeg yderligere tilføjet en lædernederdel. Begge dele trækker outfittet op til et andet niveau og ender derfor med at samle det og give ponchoen samme klassiske og stilrene look som en kappefrakke i 50’erne.

Et sidste men vigtigt tip er at tilføje accessories, der understeger det helhedsindtryk, du gerne vil danne. Her på billederne har jeg søgt inspiration i 50’ernes kappefrakker, og jeg valgte derfor at understrege ud

trykket med et par figursyede korte læderhandsker. Det er en lille ting, der gør en stor forskel for det samlede indtryk af outfittet.

Outfit detaljer:

Poncho fra Buch Copenhagen // Lædernederdel fra Six Ames // Støvler fra Aldo // Handsker fra Adax

Tak fordi du læste med og god onsdag!

2 thoughts on “Klassisk og stilren i poncho // Style guide

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s