Adventskalender låge nr. 4 // Vind et mini cruise til Stavanger

Præmien er sponsoreret af Fjordline

Det er næsten jul, og jeg er ved at sprænges af julestemning!

I sidste weekend overraskede jeg min kæreste Jasper med et mini cruise til Stavanger. Jeg havde bestilt cruiset længe før afgang, og jeg har super svært ved at holde overraskelser hemmelige, men jeg holdt på denne her, lige indtil vi skulle pakke (flot synes jeg selv 😉 ). Som du nok kan forestille dig, blev Jasper glædeligt overrasket.

Turen var langt bedre, end jeg havde turdet håbe på, og i dette indlæg vil jeg dele vores oplevelser med dig – bag adventskalender låge nr. 4 gemmer sig nemlig hele to gavekort til et mini cruise til Bergen eller Stavanger. Konkurrencen finder du nederst i dette indlæg, men lad mig først fortælle om vores tur 🙂

Sejlturen fra Hirtshals til Stavanger

Vi vi gik ombord på skibet kl. 19.30 fredag aften. Skibet var smukt pyntet op til jul, og julemusik flød ud gennem højtalerne. Hvis vi ikke allerede var i julestemning, så kom vi det i hvert fald.

Forventningsfulde fandt vi vores lille kahyt. Jeg havde opgraderet til en mini luksuskahyt for at gøre det hele lidt mere romantisk. Kahytten levede fuldt ud op til forventningerne – lille og stilfuldt indrettet i mørkt træ og mintgrønne velourpuder, en behagelig dobbeltseng og et lille vindue, hvorfra vi kunne nyde udsigten.

Da skibet forlod havnen, gik vi op på dækket for at nyde udsejlingen. Selv udenpå skibet var der pyntet op til jul, og varmt lys bredte sig ud over dækket. Vi lænede os ud over rælingen, mærkede vinden i håret og så skibet forlade den oplyste havn.

Skibet vuggede stille gennem vandet, og vi satte os ned i en af de mange caféer for at nyde hinandens selskab og en kop lun kakao (vi er et af de der underlige par, der ikke drikker kaffe 😉 ).

Næste morgen blev vi vækket af højtalerne med et behageligt godmorgen (selvom klokken kun var 6.00!). Skibet lagde til havn i Stavanger kl. 7.00, hvilket gav os god tid til lige at vågne. Havnen i Stavanger ligger godt 15 kilometer udenfor centrum, så vi havde bestilt transport ind til byen med Fjordline-bussen. Det kan godt betale sig, da taxaer i Norge koster det hvide ud af øjnene (det lærte vi på den hårde måde på hjemturen – 500kr. for 15km! Tak for turen siger jeg bare!). Turen ind til byen tog ca. 30 minutter, og vi ankom til Stavanger centrum ca 7.45 om morgenen.

Stavanger

Da vi ankom til Stavanger, gik vi en kort tur rundt i byen for at danne os et overblik. Det var mørkt og koldt, men julelysene og de tomme smalle gader mellem de hvide træhuse skabte en super hyggelig stemning. Vi nød at være os selv og tog os god tid. Vi spiste morgenbrunch på Ostehuset, som er placeret midt på torvet og ikke til at overse – super hyggeligt sted med overkommelige priser, langborde og fantastisk te.

Formiddagen blev brugt på juleshopping og udforskning af Stavanger by. Stavanger er en lille, men utrolig hyggelig by. Centrum består stort set kun af små hvide træhuse, der står side om side. Gaderne er brostensbelagte og butiksfacaderne er udsmykket med træskilte og trædøre i forskellige farver. Byen ligger ned til lystbådhavnen, hvorfra du kan beskue nogle af Norges mange bjerge i horisonten. Alt i alt en ganske betagende og tryllebindende lille by.

Det sidste af dagen brugte vi på Stavangers oliemuseum – et super interessant museum, der åbner op for politiske diskussioner og eftertanke omkring eget forbrug. Hvis I har brug for en pause i kulden og gerne vil lære mere om Norges oileposition i verden samt global opvarmning, kan museet derfor varmt anbefales – også for børn, museet opfordrer nemlig til aktiv leg med flere af udstillingerne.

Skibet satte kurs mod Danmark igen kl. 19.00. Første stop på sejlturen hjem mod Danmark var for os den store buffet, som bød på norsk såvel som dansk traditionel julemad. Om man er til norsk julemad som lutefisk og pinnekjøtt skal jeg ikke blande mig i, men interessant var det at smage.

Vores mini cruise til Stavanger var alt i alt en super hyggelig tur, som jeg bestemt gerne vil gøre til en fremtidig tradition.

Som lovet i indledningen har du nu muligheden for at vinde en lignende tur – deltag i konkurrencen lige nedenfor!

Bag låge nummer 4. gemmer sig hele 2 gavekort til et mini cruise med Fjordline.

Det vil sige, at der er hele 2 vindere til denne låge!

Du kan vinde et gavekort til et mini cruise til Stavanger (eller Bergen) for 4 personer en standardkahyt.

Værdi: 2400kr.

Det her får du:

 • Gavekortet gælder for op til 4 personer i én standard kahyt.
 • Gavekortet kan bruges på et cruise fra Hirtshals til Stavanger eller Bergen og retur igen med samme skib.
 • Gavekortet kan benyttet nu og frem til 9. april 2019.
 • Ved brug af gavekortet betales 250kr. pr. person, der kan bruges til mad og drikke ombord på skibet under cruiset.

Sådan deltager du i adventskonkurrencen

Alt du skal gøre er, at:

 • følge med på bloggen (det kan du gøre på e-mail eller via bloglovin), og at
 • kommentere i dette blogindlæg og fortælle, hvem du vil tage med på cruise.
Vinderen af 3. adventskonkurrence er Camilla K Olesen – TILLYKKE! Send mig en mail med dine kontaktoplysninger på frklouice@gmail.com. Så sender jeg præmien hurtigst muligt. Glædelig jul!

NB! præmien er sponsoreret – men jeg betalte altså selv for vores tur.

Held og lykke i konkurrencen – og tak fordi du læste med!

8 thoughts on “Adventskalender låge nr. 4 // Vind et mini cruise til Stavanger

 1. Glædelig jul kære Louice til du og dine:-)
  Meget dejlig oplevelse, jeg har lovet min kræftsyge datter at forkæle ekstra med oplevelser og derfor ville jeg tage hende på med på en rekreationstur:-)
  Jule nisse hilsner og en skøn aften………….

  Like

 2. Og så så jeg at det var for 4 personer, så ville tage min datters bedste venner med også, om vi var så heldige:-)
  Julestemning din vej…………….

  Like

 3. Glædelig jul til dig og dine kære.
  Jeg vil tage min mand, min søn og min datter med, de 2 mindste. Vi har aldrig haft muligheden for at rejse osv. Vores den store rejser med sin kæreste, så de “små”, på 17 og 19 kunne godt trænge til at komme ud.

  Like

 4. Hvor lyder det til at have været en hel fantastisk tur! 🙂
  Jeg ville tage min gode veninde med, som i den grad trænger til at komme lidt ud…

  Like

 5. Sikke en fantastisk præmie søde Louice♥ Jeg vil forære gavekortet til mine svigerforældre, hvis jeg vinder. Selvom jeg vil elske sådan en tur, så ved jeg, at de vil elske det endnu mere! ☺️ Og de fortjener det ærligt talt. God ferie og godt nytår😘

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s