3 ting du kan gøre, så din uge ikke kun går op i arbejde // Hverdagstanker

Jeg har startet 2019 med nogle meget travle arbejdsuger med mange arbejdstimer hver eneste dag. Hvis jeg ikke ser mig om, ender mit liv hurtigt med at dreje sig om arbejde, fra solen står op, og til solen går ned. Jeg fyldes hurtigt med en følelse af, at dagene forsvinder mellem hænderne på mig og en følelse af ikke at have kontrol over mine hverdage. Nogle uger ender jeg sågar med kun at glæde mig til næste fredag. Det er ikke en hverken god eller rar tilstand at befinde sig i. Jeg har også en klar fornemmelse af, at jeg bestemt ikke er den eneste, som kan glide ind i sådan et tankemønster.

Dagens indlæg handler om, hvordan du tager noget af din fritid tilbage og “får flere timer i hverdagen”, også selvom du har en travl arbejdsuge med mange arbejdstimer. Nedenfor finder du mine bedste tips til at få mere ud af din uge og lade bedre op efter nogle travle arbejdsdage.

Stå tidligt op og kom tidligt hjem

Tippet er helt enkelt: Stå tidligt op og få mere ud af dagen. Det gælder, uanset om du har faste arbejdstider eller flextid. Er du en af de heldige med flextid (som mig selv), kan du møde tidligere og gå tidligere hjem for så at få mere ud af dagen. Her er det selvfølgelig vigtigt, at du formår at sige fra og ikke ender med at sidde på kontoret til samme tid, som du ville have gjort, hvis du mødte til sædvanlig tid.

Tippet kan også bruges, selvom du har faste arbejdstider. Hvis du for eksempel har fast arbejdstid fra 8.00-16.00, vil du stadig få en time ekstra om morgenen, når du står en time tidligere op. Denne time kan du bruge på at læse i en god bog eller ordne nogle ting, du alligevel skulle ordne efter arbejde. På den måde får du mere selvbestemt tid ind i din hverdag.

Jeg er selv begyndt at sætte min alarm til at ringe en time tidligere end sædvanligt. På denne måde kommer jeg en time tidligere på arbejde og kan gå en time tidligere hjem. Det kræver selvfølgelig noget tilvænning – men det virker! I hvert fald for mig.

Brug ikke weekenderne på at flade ud – brug dem på at lade op med oplevelser

Fredagen kommer, og det er endelig tid til weekend. Du glæder dig til at komme hjem på sofaen og slappe af, måske med en god serie eller film eller måske bare til at underholde børnene. Weekenden går lynhurtigt, det bliver mandag, og du skal op på arbejde igen. Du står op, går på arbejde og glæder dig til fredag. Rutinen uden ende. Dagene går, og man kan ikke længere skille dem fra hinanden.

Så hvad gør man? Jeg har engang hørt (jeg kan ikke huske hvor), at man skal bruge hver weekend, som var den en miniferie. Det behøver selvfølgelig ikke at betyde, at man skal tage på en egenlig ferie eller bruge mange penge, men det betyder, at du skal ud og opleve noget. Lad mig give et par eksempler fra mit eget liv. Vi bor i Aarhus, hvilket giver god mulighed for at teste flere forskellige aktiviteter. I november var vi i Boulders, som er en klatrepark, og i december var vi i RUSH, som er en trampolinpark både for børn og voksne. Det behøver dog ikke at koste penge! Om sommeren kan man pakke en madkurv og gå i den nærmeste park, eller man kan google gåruter i det område man bor og opdage nye steder i ens egen by – det kan virkelig anbefales! Det lyder måske fjollet, men det giver energi til hverdagen og minder, man kan se tilbage på og hygges ved. For mig har det gjort en enorm forskel!

Luk ned for arbejdet

At lukke ned for arbejdet lyder måske som noget af det mest enkle, men hvor mange af os har ikke prøvet at have noget kørende i hovedet, længe efter at man har forladt arbejdspladsen? Man skal bare lige løse det der problem eller bare lige gennemgå, hvad det er man skal nå i morgen. At lukke ned for arbejdet lyder måske ligetil i teorien, det er det bare ikke i praksis.

Mit bedste tip er ganske enkelt at tømme hovedet. Når tankerne om arbejdet vælter ind, så tænk “det kan vente, jeg er ikke på arbejde”. Skub tankerne om arbejdet væk, du får trods alt ikke penge for at arbejde, når du ikke er på arbejde. Husk, at for din arbejdsgiver er du blot en medarbejder, der kan skiftes ud, hvis du en dag ikke er i stand til at opfylde dine pligter. Giv derfor ikke dit arbejde din fritid! Fyld i stedet dine tanker med det, du gerne vil lave, måske det mad du har lyst til at spise, når du kommer hjem, den bog du så længe gerne har ville læse, eller den leg du har lyst til at lege med børnene. Brug din fritid på dig selv og det, du gerne vil.

Jeg bruger selv alle tre metoder med succes – og jeg kan skrive under på, at det helt er sikkert værd at tage din fritid tilbage!

Outfit detajler:

Huen er Vintage // Frakke fra Y.A.S // Taske fra Marc Jacobs // Støvler fra Ecco

Tak fordi du læste med og god dag!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s